Green Cal-Bor

Kategorija:

Opis proizvoda

Kalcijum je povezan sa više od trideset ekonomski važnih fizioloških poremećaja kod usjeva, uglavnom zbog loše raspodjele ovog elementa u biljnim tkivima, kao što je npr vršna trulež na plodu paradajza.

Pravilnom gnojidbom borom poboljšava se jedan od najvažnijih momenata uzgoja a to je cvjetanje i oplodnja.  Kalcijum i bor su pokazali odličnu sinergiju i istraživanja su pokazala da primjena kalcijuma i bora u ranoj fazi cvjetanja igra ključnu ulogu u produžavanju polenove cjevi, što pomaže u uspešnijoj oplodnji cvjetova i većem prinosu.

  • Vodo-topivi kalcijum oksid (CaO): 14%
  • Ukupni azot (N): 8%
  • Nitratni azot (N): 8%
  • Vodo-topivi bor (B): 0,2%
Biljka Doza Period primene
Grožđe, Jabuka, Kruška, Šljiva, Trešnja, Višnja, Kajsija, Breskva, Nektarina, Banana, Dunja, Kivi, Badem, Orah 100-250 g/100 litara vode U rano proleće tokom perioda kada biljke listaju.
Pšenica, Ječam, Ovas, Pirinač 250-350 g/1000 m² Preko lista tokom perioda bokorenja.
Šećerna repa, Krompir, Šargarepa 250-350 g/1000 m² Sa lista nakon prve, druge i treće međuredne obrade.
Narandža, Limun, Mandarina, Grejpfrut 250-350 g/100 litara vode U proleće i jesen.
Ostale biljke (Paradajz, Paprika, Krastavac, Plavi patlidžan, Tikva, Pasulj, Grašak, Zelena salata, Peršun, Rukola, Matovilac, Jagoda) 250-350 g/100 litara vode Preko lista u rano proljeće.

Reviews

Još uvek nema recenzije.

Budite prvi koji pregledate “Green Cal-Bor”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reviews

Još uvek nema recenzije.

Budite prvi koji pregledate “Green Cal-Bor”

Your email address will not be published. Required fields are marked *